Suhtautumiseni maahanmuuttoon

 

Suhtautumista maahanmuuttoon on monenkirjavaa niin kuin on maahanmuuttajiakin. Suomeen muuttaa paluumuuttajia, turvapaikanhakijoita ja työnkin perässä tulee moni.

Suhtaudun avoimin mielin mm. niihin  tulijoihin, jotka tulevat oikean hädän alaisina. Lähinnä tulee mieleen naiset ja lapset- Nythän on niin, että turvapaikanhakijoista suurin osa on nuoria ja terveitä miehiä. Voihan tietysti olla, että nuorilla miehilläkin on hätä vai onko niin, että tullaan vahvimman oikeudella?

Myös ne tulijat, jotka aktiivisesti yrittävät kotoutua yhteiskuntaan mm. kieltä opiskelemalla ja ammattiin kouluttautumalla ovat oikealla uralla.

Valitettavasti osa porukasta ei ole puhtain paperein liikkeellä. Suomeen tullaan läpi monien maiden ns. turvapaikkaturistina. Paperit ovat matkalla hävinneet ja nimikin on voinut unohtua- iästä puhumattakaan.On myös ilmennyt kytköksiä terroristijärjestöihin ja niiden toimintaan- Sellaista ei voi hyväksyä.

Lisäksi länsimaisten arvojen hyväksyminen olisi tulijoilta odotettavaa- mm. naisiin suhtautuminen ei tarvitsisi olla tietyissä kulttuureissa/uskonnoissa niin hapokasta. Siis "maassa maan tavalla".

Suomalaiset tulevat pärjäämään tulevaisuudessa maahanmuuttopolitiikassa paremmin kuin Ruotsi kunhan vain otetaan vihreät arvot käyttöön.

Suhtautumiseni maahanmuuttoon on pääosin realismiin ja esitettyihin faktoihin perustuvaa.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu